Cursussen

Opleiding

ABC verzorgt trainingen die zijn opgenomen in de reglementen van TX-Keur, het landelijke keurmerk voor personenvervoer. Verder verzorgt ABC trainingen die geëist worden in de verschillende bestekken van opdrachtgevers.

Bij ABC werken we met de Kijk-, Luister- en Leertechniek. Dat wil zeggen dat alle cursussen een groot aantal films bevatten.

Daarnaast duurt normaal een cursus ‘fysiek’ zo kort mogelijk en wordt een groot deel van de informatie aangeboden in internetcursussen. Chauffeurs worden hier getoetst op hun kennis en ontvangen na het maken van de toets per e-mail een certificaat waarvan het bedrijf een kopie ontvangt en de deelnames online zijn te monitoren.

ABC's

Onze internetcursussen hebben de toepasselijke naam ‘een ABC’. In een ABC geven wij Algemene informatie over een onderwerp. Verder maken wij de cursist Bewust hoe belangrijk het is dat hij of zij van die informatie op de hoogte is. De Conclusie is uiteindelijk dat goed taxivervoer niet alleen een samenwerking is tussen opdrachtgevers, vervoersbedrijven en klanten, maar voor een belangrijk deel afhankelijk is van de chauffeur. Een aantal van de door ons ontwikkelde ABC’s zijn vrij toegankelijk. De overige ABC’s zijn alleen toegankelijk voor de chauffeurs van opdrachtgevers van ABC.

Klik hier om te kijken hoe u kunt deelnemen aan onze cursussen.

De Basisopleiding Taxi

Daar begint het allemaal mee: de Basisopleiding Taxi. Om in het bezit te komen van een chauffeurskaart heeft u, onder andere, een taxidiploma nodig. Daarvoor legt u 2 examens af bij het CBR: een theorie- en een praktijkexamen.

ABC ontwikkelde een Online Basisopleiding Taxi die door een groot aantal vervoersbedrijven en enkele rijscholen wordt gebruikt. De basisopleiding bestaat uit een examenvoorbereiding voor de theorie en de praktijk, een aantal huiswerkopdrachten en een aantal oefentoetsen. Deze basisopleiding is uitermate geschikt voor kandidaten die moeite hebben met leren of lezen. U gaat goed voorbereid naar de examens en op weg.

Alle deelnames worden na het behalen van het diploma overgezet naar de vervoerder waar de chauffeur gaat rijden. De kosten van de volledige opleiding bedragen € 17,50. Voor dit bedrag mag u onbeperkt oefenen tot u geslaagd bent. Meer weten over onze online Basisopleiding Taxi? Bekijk de video via onderstaande knop.

Naast klassikale trainingen heeft ABC een ‘boekenkast’ vol internetcursussen over de meest uiteenlopende onderwerpen en doelgroepen. Onder andere over de verschillende regionale vervoerscontracten, het landelijke vervoerscontract Valys, maar ook cursussen over het omgaan met passagiers met dementie, autisme, adhd en de passagiers die reizen binnen ziekenvervoer.

In-company trajecten

ABC Advies & Trainingen verzorgt naast cursussen ook in-company trajecten. Met onze in-company trajecten kunt u onderdelen van uw organisatie of groepen medewerkers tezamen, een volledig traject of een training aanbieden. Omdat iedereen binnen uw organisatie hetzelfde leert, sluit de training of cursus perfect aan bij de opleidingsbehoefte van uw bedrijf.