Cursussen

Opleiding

ABC verzorgt trainingen die zijn opgenomen in de reglementen van TX-Keur, het landelijke keurmerk voor personenvervoer. Verder verzorgt ABC trainingen die geëist worden in de verschillende bestekken van opdrachtgevers.

Bij ABC werken we met de Kijk-, Luister- en Leertechniek. Dat wil zeggen dat alle cursussen een groot aantal films bevatten.

Daarnaast duurt normaal een cursus ‘fysiek’ zo kort mogelijk en wordt een groot deel van de informatie aangeboden in internetcursussen. Chauffeurs worden hier getoetst op hun kennis en ontvangen na het maken van de toets per e-mail een certificaat waarvan het bedrijf een kopie ontvangt en de deelnames online zijn te monitoren.

ABC's

Onze internetcursussen hebben de toepasselijke naam ‘een ABC’. In een ABC geven wij Algemene informatie over een onderwerp. Verder maken wij cursisten Bewust hoe belangrijk het is dat zij van die informatie op de hoogte zijn. De Conclusie is uiteindelijk dat goed taxivervoer niet alleen een samenwerking is tussen opdrachtgevers, vervoersbedrijven en klanten, maar voor een belangrijk deel afhankelijk is van de chauffeur. Een aantal van de door ons ontwikkelde ABC’s zijn vrij toegankelijk. De overige ABC’s zijn alleen toegankelijk voor de chauffeurs van opdrachtgevers van ABC.

Klik hier om te kijken hoe u kunt deelnemen aan onze cursussen.

De Basisopleiding Taxi

Daar begint het allemaal mee: de Basisopleiding Taxi. Om in het bezit te komen van een chauffeurskaart heeft u, onder andere, een taxidiploma nodig. Daarvoor legt u 2 examens af bij het CBR: een theorie- en een praktijkexamen.

ABC ontwikkelde een Online Basisopleiding Taxi die door een groot aantal vervoersbedrijven en enkele rijscholen wordt gebruikt. De basisopleiding bestaat uit een examenvoorbereiding voor de theorie en de praktijk, een aantal huiswerkopdrachten en een aantal oefentoetsen. Deze basisopleiding is uitermate geschikt voor kandidaten die moeite hebben met leren of lezen. U gaat goed voorbereid naar de examens en op weg.

Alle deelnames worden na het behalen van het diploma overgezet naar de vervoerder waar de chauffeur gaat rijden. Meer weten over onze online Basisopleiding Taxi? Bekijk de video via onderstaande knop.

ABC, daar red je levens mee

Bij ABC bent u aan het juiste adres voor een cursus Levensreddend Handelen (LRH). Als chauffeur bevindt u zich veel op en langs de weg. En omdat een ongeluk in een klein hoekje zit, is het belangrijk dat u weet wat te doen en wat te laten. Een veelgehoorde eis is daarom een geldig certificaat levensreddend handelen. Ook daarvoor bent u bij ABC aan het juiste adres. 

Veel mensen vragen zich af hoe groot de kans is dat u een keer zal moeten reanimeren? Het antwoord op die vraag moeten wij uw schuldig blijven, maar dat antwoord is ook niet belangrijk. Wat belangrijk is, is dat u weet wat u moet doen als u te maken krijgt met een reanimatie. Hopelijk kunt u dan achteraf terugkijken en denken: ik heb het juiste gedaan. U kunt namelijk het verschil maken tussen leven of dood.

‘Het Levensreddend Handelen ABC’

Bij een reanimatie ligt het leven van een ander letterlijk in uw handen. Een internetcursus of het lezen van een brochure alleen is onvoldoende om u te leren reanimeren.

Wel biedt het de mogelijkheid om u alvast wat informatie te geven. Dat doen we dan ook. Vooraf of achteraf, zodat er tijdens de les meer tijd en aandacht is voor het oefenen in de praktijk.

U ontvangt een certificaat levensreddend handelen, nadat u heeft deelgenomen aan de fysieke cursus. Daarnaast ontvangt u toegang tot ‘Het Levensreddend Handelen ABC’ en onze digitale brochure. Wij ontwikkelden met medewerking van Dr. Morijntje Schröder ‘Het Levensreddend Handelen ABC’. Een online cursus waarin alle theorie van het levensreddend handelen besproken wordt.

Het Nieuwe Rijden ABC

‘Het Nieuwe Rijden ABC’ is een cursus ontwikkeld door ABC Advies & Training. Deze cursus gaat volledig in op algemene informatie over het nieuwe rijden en maakt deelnemers bewust van de positieve gevolgen die het toepassen van het nieuwe rijden heeft.

Alhoewel het ‘nieuwe’ er inmiddels een beetje vanaf is, blijft Het Nieuwe Rijden van toegevoegde waarde. Ook bij elektrische voertuigen is de actieradius namelijk hoger, wanneer deze rijstijl juist wordt toegepast.

Steeds vaker vragen opdrachtgevers om chauffeurs hun kennis over ‘ Het Nieuwe Rijden’ te laten opfrissen. Logisch, want deze milieuvriendelijke rijstijl biedt passagiers extra comfort en kwaliteit.

Van de deelname aan deze bijscholingscursus ontvangt een chauffeur een certificaat en indien gewenst het bedrijf een kopie. Heeft u een eigen bedrijfsschool of academy? Dan plaatsen wij de cursus daar.

Naast klassikale trainingen heeft ABC een ‘boekenkast’ vol internetcursussen over de meest uiteenlopende onderwerpen en doelgroepen. Onder andere over de verschillende regionale vervoerscontracten, het landelijke vervoerscontract Valys, maar ook cursussen over het omgaan met passagiers met dementie, autisme, adhd en de passagiers die reizen binnen ziekenvervoer.

In-company trajecten

ABC Advies & Trainingen verzorgt naast cursussen ook in-company trajecten. Met onze in-company trajecten kunt u onderdelen van uw organisatie of groepen medewerkers tezamen, een volledig traject of een training aanbieden. Omdat iedereen binnen uw organisatie hetzelfde leert, sluit de training of cursus perfect aan bij de opleidingsbehoefte van uw bedrijf.