Het Wijkhopper ABC

Het Wijkhopper ABC is ontwikkeld door ABC Advies & Training. Deze online module bevat algemene informatie over het vervoerscontract, bijbehorende wet- en regelgeving én belangrijke wetenswaardigheden.

Algemene informatie

Vervoer in Nederland is, wanneer het vervoer van bepaalde doelgroepen betreft, vastgelegd in vervoerscontracten. Per regio worden die vervoerscontracten door gemeenten aanbesteed. Een vervoersbedrijf is voor een bepaalde periode verantwoordelijk voor de uitvoer van dat vervoer.

Stel: een reiziger kan niet gemakkelijk van het openbaar vervoer gebruikmaken, bijvoorbeeld vanwege een beperking. Normaal reist zo’n passagier dan met de Drechthopper, maar daarnaast geldt in de Drechtsteden ook een ander vervoermiddel: de Wijkhopper. 

De Wijkhopper is voor korte ritten in een wijk. Daarbij is hij elektrisch en dus milieuvriendelijk. 

Heeft u na het lezen van dit project vragen? Denkt u misschien: “zouden ze over mijn product ook een cursus kunnen maken?” Klik op onderstaande knop om met ons in contact te komen. 

Inhoud

‘Het Wijkhopper ABC’ bestaat uit drie hoofdstukken: A, B en C. In die hoofdstukken behandelen we Algemene informatie over het vervoerscontract en maken we hen Bewust van het belang van de regels. Tot slot trekken we de Conclusie dat gemakkelijk is om de regels te volgen, zo lang iemand weet waarom de regels zijn zoals ze zijn.