Het AOV ABC

Het AOV ABC is in opdracht van RMC ontwikkeld door ABC Advies & Training. Deze online module bevat algemene informatie over het vervoerscontract, bijbehorende wet- en regelgeving én belangrijke wetenswaardigheden.

Algemene informatie

Vervoer in Nederland is, wanneer het vervoer van bepaalde doelgroepen betreft, vastgelegd in vervoerscontracten. Per regio worden die vervoerscontracten door gemeenten aanbesteed. Een vervoersbedrijf is voor een bepaalde periode verantwoordelijk voor de uitvoer van dat vervoer.

AOV staat voor aanvullend openbaar vervoer. Het AOV is er voor mensen die door een beperking niet zelfstandig kunnen reizen met het openbaar vervoer. Het AOV is bedoeld voor sociaal en recreatief vervoer. Het AOV haalt passagiers thuis op en vervoert hen naar een bezoek aan familie en vrienden of activiteiten in de vrije tijd. Bijvoorbeeld om te winkelen, te sporten of voor een dagje uit.

Heeft u na het lezen van dit project vragen? Denkt u misschien: “zouden ze over mijn product ook een cursus kunnen maken?” Klik op onderstaande knop om met ons in contact te komen. 

Inhoud

‘Het AOV ABC’ bestaat uit drie hoofdstukken: A, B en C. In die hoofdstukken behandelen we Algemene informatie over het vervoerscontract en maken we hen Bewust van het belang van de regels. Tot slot trekken we de Conclusie dat gemakkelijk is om de regels te volgen, zo lang iemand weet waarom de regels zijn zoals ze zijn.