Het Calamiteiten ABC

Het Calamiteiten ABC is ontwikkeld door ABC Advies & Training. Deze online module bevat algemene informatie over veiligheid en tips over hoe te handelen in het geval van een calamiteit. 

Algemene informatie

Veel vervoersbedrijven hebben veiligheid hoog in het vaandel staan, veiligheid is vaak zelfs verankerd in de bedrijfsvisie. ‘Veilig vervoer voor iedereen’ is ook voor ABC Advies & Training ontzettend belangrijk.

Chauffeurs bevinden zich bovengemideld veel op de weg. De kans op een calamiteit is logischerwijs dan ook hoger. In het geval van zo’n calamiteit is het belangrijk dat er juist gehandeld wordt. Die vuistregel geldt altijd, maar zeker in het geval van beroepschauffeurs. Enerzijds om de veiligheid zo goed als mogelijk te waarborgen, anderzijds om de situatie niet te verslechteren.

Heeft u na het lezen van dit project vragen? Denkt u misschien: “zouden ze over mijn product ook een cursus kunnen maken?” Klik op onderstaande knop om met ons in contact te komen. 

Inhoud

‘Het Veiligheid ABC’ bestaat uit drie hoofdstukken: A, B en C. In die hoofdstukken behandelen we Algemene informatie over het handelen bij een calamiteit en het toepassen van PAMAN. Maar ook het juist afhandelen van schade met een schadeformulier en het informeren van alle betrokkenen. Tot slot trekken we de Conclusie dat veiligheid de nummer 1 verantwoordelijkheid is van iedere beroepschauffeur.