Het DUO ABC

Het DUO ABC is ontwikkeld door ABC Advies & Training. Deze online module bevat algemene informatie over het vervoerscontract, bijbehorende wet- en regelgeving én belangrijke wetenswaardigheden.

Algemene informatie

Vervoer in Nederland is, wanneer het vervoer van bepaalde doelgroepen betreft, vastgelegd in vervoerscontracten. Per regio worden die vervoerscontracten door gemeenten aanbesteed. Een vervoersbedrijf is voor een bepaalde periode verantwoordelijk voor de uitvoer van dat vervoer.

Duo+ is als samenwerkingsorganisatie de spil in de dienstverlening van drie unieke gemeenten gelegen tussen het Groene Hart en de metropool Amsterdam. Dit zijn de gemeente Ouder-Amstel, gemeente Diemen en de gemeente Uithoorn. 

Het gelijknamige vervoerscontract bevat spelregels waarvan chauffeurs op de hoogte dienen te zijn. Deze spelregels hebben betrekking op het WMO-vervoer en leerlingen- en jeugdhulpvervoer. 

Heeft u na het lezen van dit project vragen? Denkt u misschien: “zouden ze over mijn product ook een cursus kunnen maken?” Klik op onderstaande knop om met ons in contact te komen. 

Inhoud

‘Het PlusOV ABC’ bestaat uit drie hoofdstukken: A, B en C. In die hoofdstukken behandelen we Algemene informatie over het vervoerscontract en maken we hen Bewust van het belang van de regels. Tot slot trekken we de Conclusie dat gemakkelijk is om de regels te volgen, zo lang iemand weet waarom de regels zijn zoals ze zijn.