Het Veiligheid ABC

Het Veiligheid ABC is ontwikkeld door ABC Advies & Training. Deze online module bevat algemene informatie over veiligheid en tips om de veiligheid te waarborgen, maar maakt cursisten ook bewust van factoren die de veiligheid in het voertuig verminderen.

Algemene informatie

Veel vervoersbedrijven hebben veiligheid hoog in het vaandel staan, veiligheid is vaak zelfs verankerd in de bedrijfsvisie. ‘Veilig vervoer voor iedereen’ is ook voor ABC Advies & Training ontzettend belangrijk.

Chauffeurs bevinden zich bovengemideld veel op de weg. De kans op een calamiteit is logischerwijs dan ook hoger. In het geval van zo’n calamiteit is het belangrijk dat er juist gehandeld wordt. Die vuistregel geldt altijd, maar zeker in het geval van beroepschauffeurs. Enerzijds om de veiligheid zo goed als mogelijk te waarborgen, anderzijds om de situatie niet te verslechteren.

Heeft u na het lezen van dit project vragen? Denkt u misschien: “zouden ze over mijn product ook een cursus kunnen maken?” Klik op onderstaande knop om met ons in contact te komen. 

Inhoud

‘Het Veiligheid ABC’ bestaat uit drie hoofdstukken: A, B en C. In die hoofdstukken behandelen we Algemene informatie over veiligheid en handelingen die de veiligheid verhogen. Daarnaast maken we cursisten Bewust van het effect van afleiding. Tot slot trekken we de Conclusie dat veiligheid de nummer 1 verantwoordelijkheid is van iedere beroepschauffeur. Mocht er toch sprake zijn van een calamiteit, dan is het belangrijk dat deze juist wordt afgehandeld en iedereen daarover wordt geïnformeerd.