Over ons

ABC is opgericht door Yvonne Botterhuis. Tot de uitbraak van de Covid-19 pandemie verzorgde zij in het hele land klassikale trainingen. Door haar inlevingsvermogen, langdurige praktijkervaring en brede interesse wist zij de deelnemers volop te boeien en enthousiasmeren. Zelfs chauffeurs die met een negatieve houding aan de trainingen begonnen, gaven na afloop aan dat het niet alleen erg leerzaam was, maar ook leuk om te volgen. Yvonne vindt dat iedereen, ongeacht zijn of haar eventuele verstandelijke of lichamelijke beperking, recht heeft op een veilige taxirit. Dat blijkt in de praktijk helaas niet altijd zo te zijn. De trainingen waren altijd blended. Dat wil zeggen: een klassikale cursus en een aansluitende e-learning. Ingesproken door de vaste presentatrice Fiona en altijd met medewerking van externe deskundigen.

Naast klassikale trainingen heeft ‘Team ABC’, zoals Yvonne de vaste groep mensen waar zij mee werkt graag noemt, tal van internetcursussen ontwikkeld. Onder andere over de verschillende regionale vervoerscontracten, het landelijke vervoerscontract Valys maar ook cursussen  over het omgaan met passagiers met dementie, autisme, adhd en de passagiers die reizen binnen het zittend ziekenvervoer.

Kort na de uitbraak van de Covid-19 pandemie stond Yvonne ineens zelf voor de camera. De vervanger van de klassikale cursus was een feit.

Goedgekeurd door de Stichting TX-Keur en volledig coronaproof.

Dankzij het door Yvonne ontwikkelde ‘Rolstoel ABC’ zijn inmiddels steeds meer chauffeurs op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving bij rolstoelvervoer, waardoor dit steeds veiliger wordt. Uit reacties van taxichauffeurs is echter gebleken, dat passagiers ook vaak slecht op de hoogte zijn.  Daarop begon zij aan een nieuw project van haar verlanglijstje: de website www.rechtopveiligvervoer.nl.